Новости

ОГЛАС ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА КАНДИДАТИ ЗА ПОЛАГАЊЕ НА ИСПИТ ЗА ОВЛАСТЕН СТЕЧАЕН УПРАВНИК

Врз основа на член 23 од Законот за стечај (,,Службен весник на Република Северна Македонија,, број 34/06, 126/06, 84/07, 47/11, 79/13, 164/13, 29/14, 98/15 и

ЈАВЕН ПОВИК за пријавување кандидати за почетна обука за вршење на работите на овластен стечаен управник

Комората на стечајни управници на Република Северна Македонија во соработка со Проектот на Светска Банка Решавање на долгови и деловен излез во Република Северна Македонија,

ЈАВЕН ПОВИК за посета на почетна обука за вршење на работи на стечаен управник

Комората на стечајни управници на Република Северна Македонија  согласно член 23 став 2 од Законот за стечај  објавува: Ј А В Е Н  ПО В

До Сите лиценцирани стечајни управници, членови на комората

До Сите лиценцирани стечајни управници, членови на комората Предмет: Едукација Во организација на Комората на стечајни управници на РСМ, ќе бидат одржани работилници за едукација

ИЗВЕСТУВАЊЕ До Сите стечајни управници – членови на Комората на стечајни управници на РМ

Предмет: Едукација Во организација на Комората на стечајни управници на РМ ќе бидат одржани работилници за едукација на стечајните управници – членови на Комората на

Известување за Обука на кандидати за стечајни управници

Комората на стечајни управници на РМ ќе организира обука на кандидати за стекнување лиценца за овластени стечајни управници. Пријавување на кандидати на е-маил адреса на

Едукација

Во организација на Комората на стечајни управници на РМ ќе бидат одржани работилници за едукација на стечајните управници – членови на Комората на стечајни управници

Стручни работилници од областа на стечајот

До Сите лиценцирани стечајни управници, членови на Комората Се известуваат стечајните управници дека Комората на стечајни управници на РМ организира стручни работилници од областа на

ОДРЖУВАЊЕ ОСМО РЕДОВНО ГОДИШНО СОБРАНИЕ

ДО СИТЕ СТЕЧАЈНИ УПРАВНИЦИ ЧЛЕНОВИ НА КОМОРАТА НА СТЕЧАЈНИ УПРАВНИЦИ ПРЕДМЕТ: ОДРЖУВАЊЕ ОСМО РЕДОВНО ГОДИШНО СОБРАНИЕ Управниот одбор на Комората на стечајни управници донесе Одлука

Повик за кандидирање на членови во дисциплински органи

До Сите стечајни управници членови на  Комората на стечајни управници Предмет: Повик  за кандидирање на членови во дисциплински органи Управниот одбор на Комората на стечајни

Известување

ДО СИТЕ ЛИЦЕНЦИРАНИ СТЕЧАЈНИ УПРАВНИЦИ, ЧЛЕНОВИ НА КОМОРАТА Се известуваат стечајните управници дека Комората на стечајни управници организира стручни работилници од областа на стечајот. Едукацијата – Обуката ќе биде организирана вообичаено во два турноса по апелациони подрачја: 16/17 Април (четврток/петок) 2015 година за стечајни управници и судии од Апелационо подрачје Скопје; 08/09 Мај (петок/сабота) 2015 година за стечајни управници и судии од Апелациони подрачја Битола, Штип и Гостивар. Работилниците ќе се одржат во Охрид Хотел Милениум. Комисијата за едукација во рамки на Комората ќе ги превземе сите подетални потребни активности за успешно спроведување на Едукацијата-обуката. Претседател на Комора Ацо Петров

Едукација – Обука

Управниот одбор на Комората на стечајни управници на својата седница одржана на ден 07.10.2014 донесе одлука за организирање на работилница за едукација-обука на стечајните управници

ДО СИТЕ ЛИЦЕНЦИРАНИ СТЕЧАЈНИ УПРАВНИЦИ

ДО СИТЕ ЛИЦЕНЦИРАНИ СТЕЧАЈНИ УПРАВНИЦИ Комората на стечајни управници организира работилница за стечајните управници членови на Комората на која тема ќе бидат последните Законски прописи

Соопштение за едукација за измените на Законот за стечај

До Сите стечајни управници-членови на Комората на стечајни управници Управниот одбор на Комората на стечајни управници донесе одлука на терет на Комората да биде организирана

Соопштение за обука Е-Аукција

До Сите стечајни управници членови на Комората на стечајни управници, ВАЖНО СООПШТЕНИЕ ЗА ОБУКА Е-АУКЦИЈА  Управниот одбор на Комората на стечајни управници донесе одлука на

Прелиминарни листи на стечајни управници по судови за 2014 година

[list type=”icon” style=”none” icon=”download-alt”] Битола Гостивар Кочани Куманово Охрид Прилеп Скопје Штип Струга Струмица Тетово Велес [/list]

Обука: Најновите Измени во Законот за стечај

До Сите стечајни управници Членови на Комора на стечајни управници Предмет: Обука Управниот одбор на Комората на стечајни управници на седницата одржана на ден 17.10.2013г

Работилница: Е-Стечај

До сите лиценцирани стечајни управници Членови на Комората на стечајни управници За 29, 30 Ноември и 01 Декември 2013 година во организација на Комората на

Известување за одржување работилница

Ве известуваме дека во организација на Комората за стечајни управници на РМ ќе биде одржана работилница – едукација на стечајните управници – членови на Комората